Hvar Unlimited
Mjesto:
Vrsta smještaja:
Dolazak:
Odlazak:
Broj osoba:
 
  1. Otok Hvar

    Otok Hvar danas se smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu. Osim što je, sa svojih 2700 sati sunca godišnje, najsunčaniji hrvatski otok, Hvar je i najsunčaniji otok u Europi. Ljubičasta polja lavande su njegovo prirodno obilježje, a kada se ručno zapakira njen cvijet dobije se suvenir  koji će zasigurno naći mjesto u Vašem domaćinstvu ili ormaru. Snježne pojave su na ovom otoku sunca prava rijetkost, pa ako Vas slučajno i zatekne pokoja pahulja, hvarski hoteli Vam za taj dan neće naplatiti smještaj.

    Ime Hvar dolazi od nazivaPharos, kako su stari Grci nazvali današnji Stari Grad kada su ga nastanili davne 384. godine prije Krista. Arhipelagu otoka Hvara pripadaju i Paklinski otoci kod grada Hvara gdje se kriju brojne plaže, restorani i klubovi za cjelodnevnu zabavu. Uz Paklinske otoke, Hvaru pripada i Šćedro – otočić pokraj kojega je odigrana jedna od najvećih morskih bitki Rimskog carstva. Tamo je, 47. godine prije Krista Cezarova mornarica porazila  Pompeja i njegove podanike.

    Vjerovali ili ne, najstarije kazalište u Europi nije u Engleskoj ili Francuskoj, već u Hvaru, a nastalo je 1620. godine. Uz sve to, ovaj se otok ponosi i sa čak tri UNESCO-ve zaštite materijalne i kulturne baštine. U Starom Gradu to je najstarija funkcionalna katastarska podjela polja koju su uspostavili još stari Grci; u Jelsi je to noćna procesija Za Križen koja se već nekoliko stoljeća održava svaki Veliki četvrtak, te u gradu Hvaru čipka od agave koju izrađuju Benediktinke iz hvarskog samostana.

    A sam otok Hvar je svoju turističku priču započeo još početkom 19. stoljeća  otvaranjem  prvog hotela u gradu Hvaru (tadašnji hotelElizabeth, današnji Palace), a danas je postao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu koja će Vas zasigurno očarati svojom ljepotom i šarmom!

    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar
    Otok Hvar